Nyomásmérők

A hőmérő a hőmérséklet mértékének jelzésére alkalmas eszköz, adott mérési tartományon belül, valamely hőmérsékleti skála beosztása alapján.

Elektronikus nyomásmérők

Elektronikus nyomásmérők

A nyomás-távadókra vonatkozó igények spektruma a feldolgozóiparban, az energiaiparban, valamint a gépiparban és üzemi tervezésben rendkívül változatos. Függetlenül attól, hogy higiénikus, gyújtószikramentes, SIL-kompatibilis, terepi buszon keresztül hozzáférhető vagy helyileg olvasható - a LABOM az elektronikus nyomás-távadók termékskálájával minden követelménynek megfelel.

A nyomás a folyamatok tervezésében az egyik leggyakrabban mért érték, és gyakorlatilag egyetlen folyamat sem azonos a másikkal. Az egyes megoldások pontosság és biztonság szempontjából gyakran felülmúlják a standard felszerelést, ám ezek általában többlet költségbe kerülnek, és több fejlesztési időt igényelnek. A LABOM rendkívül rugalmas támogatást nyújt az üzemmérnökök és üzemeltetők számára a gyors felszereléshez, nem utolsósorban a nagyszámú mérési ponttal rendelkező folyamatok modernizálásához.

Tovább
Mechanikus nyomásmérők

Mechanikus nyomásmérők

A mechanikus nyomásmérőket főként ipari méréseknél használják helyi mérésekhez és a nyomás leolvasásához. Egyszerű, robusztus és megbízható kialakításúak, és nem igényelnek külső energiát. A nyomást a nyomáskamrában lévő terelőlemez rugalmas alakváltozása révén továbbítják. Ez a deformáció mechanikusan átkerül a nyomáskijelzőbe.

Az egyszerű mérési elv és a robusztus kialakítás miatt a mechanikus nyomásmérőket széles nyomástartományban használják 2,5 mbar és 1000 bar között. A LABOM mechanikus mérőberendezéseit az EN 837 szerint gyártják.

Tovább
Szerelvények - membrán tömítések

Szerelvények - membrán tömítések

A membrán tömítések olyan válaszfalak a nyomásmérő műszerekben, amelyek megakadályozzák, hogy a mért közeg belépjen a mérőrendszerbe. Ez azt jelenti, hogy megvédik a mérőberendezéseket az agresszív, erősen viszkózus vagy zsugorodó mért közegek és a magas mért közeghőmérsékletek ellen, tompítják a mérési nyomásingadozásokat és nyomáscsúcsokat, és növelik a túlterhelési ellenállást. Ezenkívül azonnal orvosolják a nyomásmérési pontokon tapasztalható kedvezőtlen helyzetet, és lehetővé teszik a nyomásmérők használatát potenciálisan robbanásveszélyes atmoszférában, és a mérési pontok elrendezésekor kiküszöbölhetik a holt teret.

A membrán tömítések tervezése nagyban változhat az általuk támogatott mérési feladattól függően: A LABOM hozzájárul a pontos eredményekhez és a nagyobb működési megbízhatósághoz a szabadalmaztatott membrán típusok és a membrán tömítések ügyfélspecifikus kialakításai révén.

Tovább

1998

alapítva

30+ év

összesített
munkatapasztalat

7

sikeres
K+F project