Hőmérők

A hőmérő a hőmérséklet mértékének jelzésére alkalmas eszköz, adott mérési tartományon belül, valamely hőmérsékleti skála beosztása alapján.

LABOM Elektronikus hőmérők

Elektronikus hőmérők

Az ellenállás-érzékelők azt a hatást gyakorolják, hogy egy anyag elektromos ellenállása hőmérséklettől függően változik. Az ellenállás ezen változását viszont meg lehet mérni és átalakítani hőmérsékleti méréssé. A Pt100 / Pt1000 ellenállás hőmérőket mindenütt használják, ahol nagy pontosság és alacsony sodródás szükséges.

A hőmérsékletmérő távadók bemeneti információként már rendelkeznek az egyes folyamatváltozók elektromos jelével. Ezeket az ellenállás- vagy feszültségjelek változásait a mérőadó átváltja standard jelekké. A mérőátalakítók kialakítása olyan kompakt, hogy beépíthetők a hőmérők összekötő fejébe akár a mérőbetétre a kerámia talp helyett, akár a ház fedeléhez.

Az "intelligens" digitális mérőadók lehetővé teszik a csatlakoztatást az összes általános Pt-érzékelőhöz, és egyszerűen paraméterezhetők egy helyi felületen keresztül, vagy a HART vagy a Profibus segítségével.

Tovább
LABOM Mechanikus hőmérők

Mechanikus hőmérők

A mechanikus hőmérsékletmérő berendezés egyszerű, robusztus és megbízható felépítésű. A működéséhez nincs szükség külső energiaellátásra. A tárcsás hőmérőkhöz általában bimetál vagy gáznyomásos rugókat használnak. A LABOM tárcsás hőmérők megfelelnek az EN 13190 szabvány követelményeinek.

Tovább
LABOM Hővédőtokok

Hővédőtokok

A hővédőtokokat általában akkor használják, ha a mért közegben maradnak, és csak a hőmérséklet-érzékelőt kell cserélni vagy utólag felszerelni, vagy a mért közeg nem érintheti közvetlenül a hőmérséklet-érzékelőt. A hővédőtokok védelmet nyújtanak a mechanikai igénybevétel ellen is.

A Labom hővédőtokokat a nemzeti szabványoknak vagy az ügyfelek előírásainak megfelelően gyártják. A megfelelő Labom tárcsás hőmérők és hőmérsékletmérő távadók metrológiai szempontból optimálisan vannak hozzájuk igazítva.

Tovább

1998

alapítva

30+ év

összesített
munkatapasztalat

7

sikeres
K+F project